Vsebina košarice
0,00 €
Kako postati samooskrben z zelenjavo?

Delavnica SAMOOSKRBNI VRTNAR – 15. 6. 2024

(1 mnenje stranke)
Na zalogi

Ekskluzivna delavnica z Robijem in Tjašo, s katero dobite popoln vpogled v samooskrbo z zelenjavo. To bo tudi odlična priložnost, da v živo vprašaš vse, kar te zanima in spoznaš ostale somišljenike. Ter končno vidiš Vrt Obilja v živo.

Termin 8. 6. 2024 POLNO!

Na voljo je še termin 15. 6. 2024 ob 10:00 do 16:00

Delavnica traja 6 ur. Lokacija delavnice je v Občini Krško (točen naslov dobiš na email). Vključeno kosilo iz Vrta Obilja. Na voljo je samo 20 prostih mest, zato pohiti!

149,00 

Samo še 5 na zalogi

97,00 
Na voljo zgolj za tečajnike POSTANI VRTNAR .
Kategorija:

Opis

Želim si več!

Ko imaš na vrtu polže, ne izbiraš sredstev in te zanima le, da se golazni znebiš?
Je zate plevel normalen pojav na zelenjavnih gredah?
Velja le to, kar so doumeli pred 500 leti in vse novo ne velja?

Potem nova delavnica na Vrtu Obilja ni zate … Bolje bo, da soboto, 15. 6. 2024 preživiš kje drugje. Če te zanimajo nova dognanja v svetu optimalne priprave tal, idealnih pogojih za rast rastlin ter biotsko varstvo rastlin pa lepo vabljen na vrtnarsko obarvan dan na Vrtu Obilja za naslednji korak pri lastni samooskrbi.

Če imaš svoj vrt prvo leto ali pa se želiš še več lastne zelenjave, potem si lahko pomagamo! Midva ti bova pokazala vse najine skrivnosti, ti pa boš to udejanjil v prakso in širil vest o sonaravnem vrtnarjenju naprej.

Najprej se bomo sprehodili po celotnem 1,75 ha velikem posestvu, katerega del je tudi 500 m2 velik zelenjavni vrt poznan tudi kot Vrt Obilja. Pogledali si bomo nasad kostanjev, plavalni ribnik in nato vstopili na sam ograjen vrt. V rastlinjaku so že zreli paradižniki, ki jih bomo za kosilo skupaj okusili! Rastejo tudi sadike, na vrtu pa je že polno zelenjave, ki potrebuje našo pozornost. V vsakem primeru si bomo tudi umazali roke in praktično presadili, zastirali in negovali rastline.

Sezonsko zelenjavo bomo tudi nabrali, da iz nje pripravimo sveže kosilo! Ampak, da lačni ne čakamo predolgo, bova s Tjašo tudi že prej pripravila zelenjavno bogato kosilo. 😉 Po kosilu pa se zopet vrnemo na vrt in odpremo temo priprave brez prekopavanja tal s kompostom. Predstavila bova najin način dela, ki temelji na najnovejših dognanjih ustvarjanja optimalnih tal za rast vseh rastlin (ne le zelenjave).

Ste že slišali za biotsko varstvo? To je prihodnost pridelave hrane, ki na najbolj možen naraven način poustvari okolje, ki ni privlačno za škodljivce in bolezni.

Celoten “krog” pa bomo zaključili s kompostiranjem, ki je začetek in konec vrtnarjenja. S kompostom oživimo in pognojimo tla, z odpadki iz vrta pa kompost ustvarimo!

Pridruži se nama, saj sama vrtnariva že več kot 10. let z mešanico permakulture, biodinamike, družinskega znanja, kmečke pameti in najnovejših odkritij mikroskopa.

Kje se skriva trik zelenjavne samooskrbe?

Vrt Obilja zagotavlja že 95% vse zelenjave, ki jo Robert Špiler in Tjaša Štruc potrebujeva za lastne potrebe. Tudi pozimi. Samooskrbo pa lahkotno, brez vsakodnevnega garanja in mučenja, že širiva na sadje, gojene gobe, … Enostavno je o samooskrbi govoriti, doseči jo v praksi pa je umetnost, ki jo lahko osvojiš tudi ti in postaneš Samooskrbni vrtnar!

Dan je dolg 24 ur, nič več in nič manj. Ne moremo podaljšati dneva, da bi lahko postorili vse na vašem vrtu, službi, družini, … Torej na delavnici ne boste dobili orodja, kako podaljšati svoj dan. 🙂 Trik se skriva nekje drugje.

Že res, da je delo na vrtu anti-stresno, pomirjajoče, te prizemlji, se odklopiš od vseh elektronskih naprav in je najlepši hobi kar jih obstaja. Zraven pa pridelaš še svojo hrano. Če želite doseči vsaj del samooskrbe, ki so jo imeli naši dedki in babice, pa da ob tem ne izgorimo, moraš biti preklemano dobro organiziran.

Časovnica delavnice

 • 10:00 Zbor udeležencev na Vrtu Obilja in začetno spoznavanje
 • 10:10 Uvodni ogled Vrta Obilja
 • 10:30 Praktični del o vzgoji zelenjave
  – Podrobno o rastlinjaku za izobilje sladkih paradižnikov
  – Poletna vzgoja sadik v rastlinjaku
  – Lahkotna poletna nega z okopavanjem, zastiranjem in zalivanjem
  – Hitre tehnike nabiranja zelenjave
 • 13:00 Kosilo iz Vrta Obilja*
 • 13:30 Nadaljevanje praktičnega dela delavnice
  – Sonaravno varstvo rastlin (najnovejša dognanja biotskega varstva rastlin)
  – Načrtovanje lastnega samooskrbnega vrta
  – Kako do neomejene količine komposta
 • 15:30 Čas za vprašanja
 • 16:00 Zaključek

*- Vegetarijansko, da spoznamo uporabo zelenjave. Vsaka jed bo pripravljena tudi za vegane in brez glutena.

Kaj pravijo udeleženci najinih delavnic?

Skozi predstavitev oz. seminar, sem spoznal veliko novih in koristnih informacij, katere bodo meni, kot začetniku še kako prav prišle. Prijaznost in sproščenost gostiteljev, pa cel dogodek naredi še toliko boljši, lepši. Hvala vama in želim vama še veliko takšnih in podobnih seminarjev, na katere z gotovostjo pridem tudi jaz. – IGOR

Z delavnico smo bile s sestrama zelo zadovoljne. Sem vesela tudi jaz, da je vse to uspelo, saj sem jo že težko pričakovala. Vajino vrtnarjenje je zelo zanimivo in me fascinira. Imata tudi na spletu nazorno opisano, ampak v živo je drugače ,še boljše. Še naprej vaju bom spremljala. Tudi vidva uživajta v vrtnarjenju še naprej in hvala še enkrat za vse. Upam, da se še kdaj vidimo ali srečamo. Lepo vaju pozdravljamo. – MOJCA, JANA IN NUŠA

 

Delavnica je bila odlična, poučna, zelo všečna. Prebiranje vajinih člankov in gledanje video vsebin te popolnoma pritegne, zato je bila seveda nuja to videti tudi v živo. Spet bom lahko premlevala in poskušala uresničiti nove stvari, katere vidva s takšnim zanosom predajata naprej. – NATAŠA

Delavnico sem dobila kot darilo. Eno najlepših in najkoristnejših daril ever!!! Čas je minil prehitro, informacij sem dobila dovolj, navdušenja za tako “nego” zemlje pa sem se dobesedno nalezla…. Zdrave zelenjave pridelamo več kot kadarkoli prej, ker rastline delajo kot nore in ja, ker se držimo nasvetov glede priprave tal, naporno pletje odpade . Če boli križ zdaj, boli od premetavanja in nalaganja komposta v samokolnico. – MATEJA

Delavnica, ki je meni spremenila življenje investicija ne le v novo znanje, nešteto koristnih informacij, ampak naložba vase ena boljših delavnic v mojem življenju priporočam iz srca. – SABINA

1 mnenje za Delavnica SAMOOSKRBNI VRTNAR – 15. 6. 2024

 1. Alojz Jarm (preverjena stranka)

  Delavnica mi je bila zelo všeč, čeprav sem moral na koncu hitro domov. Še največ mi je pomenilo to, da smo se lahko videli in pogovorili v živo. Všeč mi je ,da raziskujemo in razmišljamo podobno tako glede pridelave, kot porabe -prehrane . Tudi kosilo je bilo zelo dobro in mi je bilo zelo všeč. Če bo možno , se lahko čez čas še kdaj vidimo. Moj meil in telefonsko lahko dasta tudi ostalim, če kdo želi. Veliko lepih in veselih dni vama želim v tem najlepšem obdobju življenja. Alojz

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko GLS dostavne službe. Strošek dostave za knjige in koledar znaša 2,90 €, za ostale izdelke iz spletne trgovine (vrtno orodje) pa 4,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z GLS: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na gls-group.com.

Morda vam bo prav tako všeč…