Vsebina košarice
0,00 €
Vrtno orodje Vrt Obilja & Boben - Z ljubeznijo ❤️ do Narave

Nihajna motika HIT

(48 mnenj strank)
Na zalogi

Posebnost nihajne motike HIT je v nihajnem členu, ki ob potiskanju orodja naprej in nazaj, ostro rezilo vedno usmeri proti tlom. Tako lahko v vzravnani telesni drži tla okopavamo, zračimo ter hkrati spodrežemo korenine plevelom, brez da dvigujemo nihajno motiko od tal. V celoti je robustno izdelana iz nerjavečega jekla (rostfrei). S širino rezila 135 mm je idealna za okopavanje med zasajenimi vrstami zelenjave. Zagotovljena kar 10-letna garancija. Nihajna motika HIT je nasajena na lakirano držalo iz slovenskega jesenovega lesa. Kaj še čakaš? Okopavaj in odstrani plevel bistveno hitreje ter brez naporov. Uporablja jo že več kot 25.000 vrtnarjev!

🌱 SEZONA PLEVELA JE TU! Pohiti in izkoristi 10% popust.

53,91 

Najboljša cena v zadnjih 30 dneh: 53,91 .

KoličinaPopustCena
215%50,92 
3 +20%47,92 
39,53 
Hitra dostava, 100% garancija zadovoljstva in možnost vračila. nacin placila

Opis

Kaj je nihajna motika HIT?

Nihajna motika 135 Vrt Obilja boben

Nihajna motika je razlog, zakaj je nastal Vrt Obilja, saj sva Robi in Tjaša že leta 2016 razmišljala, da je lahko pletje in okopavanje precej enostavneje. Ob razvoju najbolj dovršenega sistema vrtnarjenja, sva na Vrtu Obilja potrebovala orodje, ki je podpiralo nov pristop v hortikulturi. V tem času sva nihajno motiko predstavljala na sejmih in širila vest o vrtni lahkotnosti. V letu 2020 pa smo združili moči z Boben orodji in skupaj izdelali najboljšo nihajno motiko HIT, ki je oblikovana in narejena v Sloveniji za potrebe modernega vrtnarja.

Je najhitrejša pri okopavanju tal in pletju plevela. Izjemno robustno izdelana, saj je rezilo in celotni kovinski del izdelan iz nerjavečega jekla. Nihajni člen je dodatno ojačan in zdrži najtežje napore pri delu v trših tleh. Držalo je polakirano in se izjemno lepo rokuje. Jesenov les je dovolj trden, da zdrži tudi največje napore pri delu z orodjem (preverjeno v praksi) . Širina orodja je 135 mm oz. 13,5 cm.

HIT je kratica “Horticulture Innovation Tools” ali po slovensko orodja za inovacije v hortikulturi. Predstavlja linijo najbolj kvalitetnih in tehnološko dovršenih orodij za uporabo v vrtnarjenju in kmetijstvu.

V čem je posebnost nihajne motike HIT?

Posebnost nihajne motike je v nihajnem členu, ki ob potiskanju orodja naprej in nazaj, ostro rezilo vedno usmeri proti tlom. Torej ne deluje samo v eno smer, temveč zaradi nihajna reže v obe smeri, ko rinemo in vlečemo orodje po tleh. Tako v vzravnani telesni drži tla okopavamo, zračimo ter hkrati spodrežemo korenine plevelom, brez da dvigujemo nihajno motiko od tal. Kot da bi s sesalcem drseli po tleh in za seboj čistili plevel. Vse to zahvaljujoč nihanju za 10°, ki omogoča nastavitev rezila v idealni kot pri delu naprej in nazaj. Plevel odstranimo bistveno hitreje in brez prisilne drže, v primerjavi s klasično motiko.

S širino 135 mm je idealna za okopavanje med zasajenimi vrstami zelenjave. Nasajena je na reees dolgo držalo in vse skupaj meri v dolžino 155 cm.

Kakšne so pozitivne lastnosti?

 • Zmanjšamo telesne bolečine, ki so posledica prisiljenih položajev,
 • delamo v vzravnani telesni drži, zaradi česar smo manj utrujeni,
 • preprečujemo telesne poškodbe, ki nastanejo po večjih obremenitvah mišic in sklepov,
 • za kar 10x hitreje odstranimo plevel iz vrtov in njiv,
 • preprečimo rast novega enoletnega plevela,
 • zrahljamo povrhnjico tal, da se le ta ne zaskorji zaradi sonca in dežja.
Levo je nihajna motika HIT Mini, desno nihajna motika HIT.
Levo je nihajna motika HIT Mini, desno nihajna motika HIT.

Si želite ožjo nihajno motiko HIT?

Sedaj lahko izbirate med ožjo izvedbo nihajne motike HIT Mini širine 80 mm ali klasično nihajno motiko HIT širine 135 mm. Z ožjo izvedbo bolje obvladamo plevel na manjših vrtovih in okopljemo okoli gosto zasajenih rastlin, kot so solata, špinača, redkvica, rukola. Prav tako je izdelana izjemno kvalitetno iz nerjavečega jekla, nasajena na dolg ročaj in jamčimo vam z 10-letno garancijo.

Preveri ponudbo je na tej povezavi: NIHAJNA MOTIKA HIT MINI
ali naroči obe ceneje v kompletu: NIHAJNA MOTIKA KOMPLET

 Nihajna motika HIT – video predstavitev

Video je več kot 1000 besed in spodnji video nazorno prikaže glavno posebnost – nihajni člen in ostro rezilo na obeh straneh, da lahko z orodjem delamo v obe smeri.


V Sloveniji nihajni motiki zaupa že več kot 25.000 vrtnarjev

 

Nihajna motika uporaba v pokončni telesni drži.
Uporaba nihajne motike v pokončni telesni drži je ena glavnih prednosti.

Doris – Imam jo že dobro leto. Zelo sem zadovoljna, saj mi “prišpara” kar dosti časa in jo ne bi več zamenjala s kakšno drugo motiko. Hrbtenica je verjetno tudi hvaležna. Izredno dobro dela v malo bolj vlažni zemlji (po dežju), drugače pa jo uporabljam tudi v suši. Res pa je, da je potrebno imeti posajeno v vrstah. Mislim, da je bil to eden izmed dobrih nakupov in je vredna svojega denarja.

Katrin – Moram priznat, da me je nihajna motika res pozitivno presenetila. Sicer sem glede na komentarje pričakovala dobro orodje, da bo pa pletje slo tako enostavno in hitro pa si nisem mislila. Kot radirika. 🙂
Res sem vesela, da sem se odločila za nakup. Hvala Vrt obilja!

Maša – Dobila od tašče in tasta za darilo, hkrati pa sta se obdarila še sama – pomemben nakup za ‘šparanje križa’! Novica o tem orodju se že širi med družino in prijatelji.

Garancija nihajne motike

Takoj ob nakupu izdelka je zagotovljena kar 10-letna garancija na kovinski del in 1-letna garancija na leseni del na funkcionalnost pri uporabi orodja za domačo uporabo. Če imate z nihajno motiko HIT kakršnekoli težave, smo vedno tukaj, da pomagamo, saj za izdelkom stojimo z vsem svojim srcem. Ponosno oblikovana in izdelana v Sloveniji, plod sodelovanja Vrta Obilja in Boben vrtnih orodij.

Hitro pletje brez bolečin v hrbtenici.
Hitro pletje brez bolečin v hrbtenici.

Tehnične karakteristike:

 • Material ogrodja: nerjaveče jeklo
 • Material rezila: nerjaveče jeklo
 • Material držala: slovenski jesen, polakiran
 • Skupna dolžina orodja: 155 cm
 • Skupna teža: 1,2 kg
 • Širina rezila: 135 mm

Kako prejmem nihajno motiko na svoj vrt?

Nihajna motika HIT je že nasajena na držalo in zato jo v celoti zapakiramo v kartonasto škatlo z minimalno uporabo plastike s papirnatim lepilnim trakom! Tako je varno zapakirana na poti do končne destinacije, kjer se tudi najbolje počuti. To je na tvojem vrtu ali njivi, kjer bo zasijala v svojem polnem sijaju. Dostavimo vam jo v roku 1-2 delovnih dni. Pred domači prag ali v službo. In seveda brez skrbi, imate kar 14 dni, da jo preizkusite in če vam ni všeč. jo lahko brez slabe vesti vrnete nazaj.


Vrt Obilja in boben vrtno orodje

48 mnenj za Nihajna motika HIT

 1. Nadja (preverjena stranka)

  Priznam, da sem bila precej nejeverna glede uporabnosti nihajne motike. Po nasvetu sosede sem jo vseeno kupila in sedaj lahko povem iz prve roke, da je ta motika res zakon! Vrt je bil okopan brez bolečega hrbta in v zelo kratkem času.

 2. MatejaL (preverjena stranka)

  Ta motika je res zakon Sprva sem mislila, da je to spet ena reklama, ki zavaja ljudi, ampak sem vseeno naredila nakup za svojo mami, ki jo vedno bolj matra hrbtenica. Ko sva jo skupaj preizkusile nisem mogla verjeti, da to resnično deluje. To je najboljši nakup do sedaj.
  Definitivno jo bom kupila tudi zase,ter uporabila za svoj vrtiček

 3. Maša (preverjena stranka)

  Super je!!

 4. Barbara (preverjena stranka)

  Nihajna motila je super, izpolnila je vsa pričakovanja. Navdušila je tudi mojo mamo, ki je tradicionalna vrtnarka in je navadno motiko takoj po poizkusu pri nas zamenjala z nihajno. Res odlična pridobitev za nas.

 5. Nihajna motika 135 (preverjena stranka)

  Deluje odlično & skrajša čas opravila. Priporočam 🙂

 6. Polona (preverjena stranka)

  Prav vse, kar kupim pri Vrtu obilja mi je odličen pripomoček na mojem vrtu – ampak res prav vse (mislim tudi, da imam že skoraj vse, kar se da kupit od orodja in pripomočkov pri Tjaši in Robiju). Te nihajne motike pa so itak noro, noro, noro uporabne, praktične, in delo z njimi je totalno sproščanje.

 7. Teja (preverjena stranka)

  Super narejeno in funkcionira. Dober nakup.

 8. Irena (preverjena stranka)

  Odlično!!! Ni mi žal, da sem jo kupila in jo toplo priporočam vrtoljubcem!

 9. Mojca (preverjena stranka)

  Deluje super, zelo zadovoljna.

 10. Pia (preverjena stranka)

  Pleveljenje z motiko je zdaj prav zabavno.

 11. Tomaž (preverjena stranka)

  To je to stran z plevelom. Super nihajna motika.

 12. Irena (preverjena stranka)

  Vrhunska motika vredna denarja mi zelo prihrani čas. Dostava pa zelo hitra v treh dneh sm jo dobila.

 13. Zvonko (preverjena stranka)

  superca

 14. Nina (preverjena stranka)

  Zelo enostavno za uporabo, olajsa delo kot smo ga drugace vajeni na vrtu. Priporocam.

 15. Nastja (preverjena stranka)

  Super zadeva. Zelo zadovoljna.

 16. Dominika (preverjena stranka)

  Obvezna oprema za vsak vrt. Fantazija je delati z novim orodjem.
  Vse pohvale inovatorju!

 17. Luka (preverjena stranka)

  Zelo uporabna stvar za delo na vrtu in njivi. Priporočam nakup!

 18. Mojca (preverjena stranka)

  Navdušena- žal mi je edino, da sem tako dolgo odlašala z nakupom…. Priporočam!

 19. Suzana (preverjena stranka)

  Zelo zadovoljna z nakupom. Z lahkoto uredim gredice. Izdelava odlična.

 20. Marjeta (preverjena stranka)

  Z nihajno motiko sem zelo zadovolna res je super sigurno si bom kupila še manjšo oziroma ožjo lp

 21. Anonimno

  Pozdravljeni.
  Pohvala za spletno trgovino vrta obilja. Hitra dostava, vedno poslano tako, kot je naročeno. Lahko se zaneseš, da dobiš takoj, ko ti zmanjka ali ko rabiš.

 22. Marjetka (preverjena stranka)

  Pozdravljeni,

  z nihajno motiko sem zadovoljna, olajša pletje, in razmišljam o tem, da bi jo podarila tudi staršem. Motiko sem kupila v ponudbi s kratkim tečajem vrtnarjenja, kar se mi zdi super kombinacija. Korektno se mi zdi, da ponudite 10-letno garancijo na kovinski del motike, torej jamčite za kakovost, kar se mi zdi fer do kupcev. Taka naj bi bila poslovna praksa.

 23. Nataša (preverjena stranka)

  Odlična motika! Zelo uporabna, delo opravi hitro in kvalitetno, jaz pa za to porabim zelo malo energije.

 24. Nataša (preverjena stranka)

  Motiko sem danes na hitro preizkusila. Super! Ena gredica zrihtana z levo roko 🙂

 25. Lidija (preverjena stranka)

  Motika zgleda trpežna, lepo narejena, lahka, udoben štil. Kako je delati z njo, povem, ko bo konec zime. Hvala in lep pozdrav.

 26. Milan (preverjena stranka)

  Opravi rabo delo z malo porabljene energije!

 27. Katja Zupančič Krajnc

  Resnično enkraten pripomoček. Uporabljala sem jo 2 leti, sedaj pa sem jo bila primorana zapustiti bivšemu.

 28. Doris

  Imam jo že dobro leto. Zelo sem zadovoljna, saj mi “prišpara” kar dosti časa in jo ne bi več zamenjala s kakšno drugo motiko. Hrbtenica je verjetno tudi hvaležna. Izredno dobro dela v malo bolj vlažni zemlji (po dežju), drugače pa jo uporabljam tudi v suši. Res pa je, da je potrebno imeti posajeno v vrstah. Mislim, da je bil to eden izmed dobrih nakupov in je vredna svojega denarja.

 29. Klavdija

  Z eno besedo, odlična.

 30. Jana

  vredno vsakega centa

 31. Mojca

  Ta motika za delo navduši tudi antivrtičkarje!

 32. Katrin (preverjena stranka)

  Moram priznat, da me je nihajna motika res pozitivno presenetila. Sicer sem glede na komentarje pricakovala dobro orodje, da bo pa pletje slo tako enostavno in hitro pa si nisem mislila. Kot radirika. 🙂
  Res sem vesela, da sem se odlocila za nakup. Hvala Vrt obilja!

 33. Maša

  Dobila od tašče in tasta za darilo, hkrati pa sta se obdarila še sama – pomemben nakup za ‘šparanje križa’! Novica o tem orodju se že širi med družino in prijatelji…

 34. Petra Murn

  Najboljše orodje, kar sem ga kdaj imela. Olajša in pospeši pletje in obenem rahlanje, tudi v težko dostopnih predelih. Najboljši nakup!!!

 35. Andreja (preverjena stranka)

  Danes je s pošto prispela nihajna motika, za rojstni dan sem si jo kupila :). Odlična je, prvič v življenju uživam pri pletju 🙂 in lahka, še naša babi jo z lahkoto uporablja..Hvala 🙂

 36. Nataša (preverjena stranka)

  Se isti dan, ko mi jo je poštar dostavil, sem jo preizkusila… top zadeva!!Pa še regrat sem z njo po travniku nabrala, ko sem se vračala proti domu, pa ni blo noža pri roki

 37. Blanka

  Najboljša motika, plevel z lahkoto odstrani brez prepogibanja in napora ,nakup toplo priporočam , dobra investisticija za delo na vrtu.

 38. T.

  Imam jo. Razen tega, da malo škriplje, je ne menjam nikoli. Prav tako “lahkostihca” ne

 39. Marjeta Merhar

  Kupila sem si jo za novoletno darilo – super in še enkrat super, ta teden uporabljala vsako popoldan. Priporočam vsem, ne boste razočarani

 40. Mojca

  Lahka za uporabo,hitro odstranjen plevel,predvsem pa mi je všeč maksimalno zrahljana zemlja,ki jo z navadnim obdelovanjem nikoli ne dosežeš.

 41. Karmen

  S to motiko je odstranjevanje plevelov postalo užitek

 42. Stana (preverjena stranka)

  Skoda, skoda da je letosnja pomlad tako dezevna in da sem nihajno motiko lahko samo na kratko izprobala …sijajna zadeva,.najboljsa imvesticija !!!

 43. IGOR

  Motika kot se šika. Prvih par potegov privlece nasmeh na obraz. Priporocam vsem, sam pa imam tudi novo resitev za darilo prijateljem oz žlahti. Zadetek v polno. Hvala vama

 44. mojca (preverjena stranka)

  Najboljša motika! Po uporabi je zemlja kot ‘nova’ :). Zelo priporočam.

 45. Tome Marinelić

  Vrlo kvalitetna motika.
  Dizajn je super za namjenu koju služi (površinsko plijevljenje u rahloj i suhoj zemlji) tako da za kategoriju 13cm širine teško postoji nešto bolje.
  Ako bi išta promijenio još bi malo produžio držalo te dodao neklizajuću gumu da ruka ima malo čvršći upor.
  Čini se da će me još jako dugo služiti i uopće ne žalim za jeftinim alternativama. Pozdrav sa otoka Brača

 46. Adrijana

  Nihajna motika je nepogrešljivo orodje za vsakega vrtnarja, kot tudi kmetovalca. Lahko rečem, da je to osnovno orodje, ki ga potrebuje vsak vrtnar pri svojem delu.

 47. Kaja

  Popolnoma navdušena!!! Plevel je praktično brez napora odstranjen. Ko bi to vedela že prej…. Motika je zelo kvaliltetne izdelave. Toplo priporočam nakup.

 48. Aleš

  Izredno hitro in enostavo odstranjevanje pleveli.
  Res nemorem verjeti koliko časa prišparaš s to nihajno motiko.
  Priporočam nakup, nebo vam žal.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko GLS dostavne službe. Strošek dostave za knjige in koledar znaša 2,90 €, za ostale izdelke iz spletne trgovine (vrtno orodje) pa 4,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z GLS: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na gls-group.com.

Morda vam bo prav tako všeč…