Vsebina košarice
0,00 €
Izdelaj luknje za presajanje sadik hitreje in brez prepogibanja

Sadilni klin na dolgem držalu

(1 mnenje stranke)
Na zalogi

S sadilnim klinom na dolgem držalu hitro naredimo luknje za sadike zelenjave v vzravnani telesni drži, brez prepogibanja k tlom. Sadilni klin je plod raziskovanja in sodelovanja Vrta Obilja in orodij Boben. Nastale luknje so dovolj globoke, da večino sadik zgolj vstavimo v njih, brez potiskanja in dodatnega širjenja lukenj. Z zaobljeno konico brez težav naredimo sadilno luknjo tudi globljo za presajanje sadik pora ali globoko sajenje česna. S sadilnim klinom z potegom tudi enostavno izdelamo dovolj globok sadilni jarek za direktno setev semen.

Vrt Obilja in boben vrtno orodje

14,90 

KoličinaPopustCena
10%
25%14,16 
3 +10%13,41 

Opis

Sadilni klin na dolgem držalu

Sadilni klin in njegove posebnosti

Najbolj uporabna orodja so preprosta. Mednje sodi tudi čisto nov sadilni klin. Sadilni klin na dolgem držalu je namenjen hitrejši izdelavi lukenj za sadike zelenjave, v vzravnani telesni drži, brez prepogibanja k tlom. Sadilni klin je plod raziskovanja in sodelovanja Vrta Obilja in orodij Boben. Skupaj smo oblikovali zgolj zaobljeno konico klina, po navdihu vrtnarja Charlesa Dowdinga. To je pomembna posebnost pri obliki sadilnega klina, saj sadike vedno presajamo v že pripravljena tla in nikakor ne v trda oz. zbita tla, kar nam prepoveduje že zdrava kmečka pamet.

Nikakršne potrebe ni po špičastem vrhu, ki ustvari zgolj zračno luknjo v tleh, katera preprečuje sadiki zelenjave, da razvije svoj koreninski sistem. Luknje, ki jih naredimo s sadilnim klinom so tudi dovolj globoke, da večino sadik zgolj vstavimo v njih, brez potiskanja in dodatnega širjenja lukenj. Sadilno luknjo z zaobljenim vrhom brez težav naredimo tudi globljo za presajanje sadik pora ali globoko sajenje česna. S sadilnim klinom enostavno izdelamo dovolj globok sadilni jarek za direktno setev semen tako, da z njegovim vrhom potegnemo črto na gredi.

Odličen oprijem in telesna drža

sadilni klin in oprijem

Telesna drža pri delu na vrtu postaja vedno pomembnejši dejavnik tako pri starejših kakor tudi mlajši vrtnarjih. S sadilnim klinom v vzravnani telesni drži in z iztegnjeno roko izdelamo sadilne jamice oz. luknje za sadike. Oprijem je pri posebnem D ročaju boljši saj držalo objamemo s celotno dlanjo. Orodje se odlično dopolnjuje z ostalimi najbolj prodajanimi vrtnimi orodji na spletni trgovini Vrta Obilja.

Sadilni klin je dovolj trpežen, da bo v uporabi več let, saj je izdelan iz jesenovega lesa. Orodje je skrbno povoskano in izdelano v Sloveniji iz slovenskega lesa.

Sadilni klin in tehnične karakteristike

 • Material držala: jesen, povoskan
 • Material oprijema: plastika
 • Skupna dolžina orodja: 82 cm
 • Skupna teža: 0,6 kg
 • Premer držala: 3,6 cm
 • Izdelano v Sloveniji iz slovenskega lesa.
Sadilne lunkje za presajanje sadik narejene s sadilnim klinom na dolgem držalu
Sadilne luknje za presajanje sadik narejene s sadilnim klinom na dolgem držalu.ž

Vrt Obilja in boben vrtno orodje

1 mnenje za Sadilni klin na dolgem držalu

 1. Martina (preverjena stranka)

  Tale sadilni klin ste pa res dobro pogruntali. Bravo! Naročila sem ga takoj, ko sem ga videla in ga tudi takoj uporabila. Od vsega mi je pri vrtnarjenju s sadikami najbolj mučno delat luknje, ampak te s sadilnim klinom so res optimalne, pa še sklanjat se ni treba. Še bolj me pa veseli, da je čisto slovenski izdelek. Navdušena!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko DPD dostavne službe. Strošek dostave je 3,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z DPD: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na dpd.si

V posebnih primerih lahko paket dostavi tudi Pošte Slovenija ali GLS.

Strošek obdelave naročila

Za naročila v vrednosti do 20 € zaračunamo strošek obdelave naročila v znesku 0,99 €. Za naročila v vrednosti višje od 20 € pa je strošek obdelave naročila brezplačen.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • -10%

  Komplet “Brez prekopavanja tal”

  64,80  58,32 
  Dodaj v košarico
 • Nihajna motika

  39,90 
  Dodaj v košarico
 • Hori Hori vrtni nož – NOV MODEL

  29,90 
  Dodaj v košarico