Vsebina košarice
0,00 €
Poglobljen vpogled v sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal

Vstopnica: Delavnica sonaravnega vrtnarjenja MVO

(7 mnenj strank)
Ni na zalogi

Enostavno, sonaravno, brez prekopavanja in z zastiranjem tal do čudovitih pridelkov. Želite za družino na sonaraven način vzgojiti obilje domače zelenjave? Vrt Obilja predstavlja čudovit poligon za učenje tehnik enostavne vzgoje zelenjave in to brez prekopavanja tal. Vabljeni na ogled in posebno delavnico na Vrtu Obilja, na naslovu Rožno 35, 8280 Brestanica, Posavje.

Ob nakupu vstopnice lahko prejmete tudi darilni bon, če boste vstopnico podariti kot darilo! Aktualni termini za leto 2021 bodo objavljeni kmalu.

Sporoči mi, ko bo na voljo

Kategorija: Oznaka:

Opis

Delavnica sonaravnega vrtnarjenja MVO zajema:

 • Ogled Vrta Obilja, čudovitega vrta brez prekopavanja na 350 m2 površine, ki zagotavlja skoraj vso zelenjavo za porabo Robija in Tjaše.
 • Ogled vrtnih gred in neverjetne strukture tal po 6. letih neprekopavanja.
 • Ogled in prikaz 5 praktičnih načinov priprave tal brez prekopavanja, ki dajejo najboljše rezultate.
 • Ogled rastlinjaka za vzgojo zimske zelenjave in v poletnih mesecih slastnih paradižnikov.
 • Prikaz načrtovanja vrtnih zasaditev, časa setve in presajanja, kolobarjenja, dobrih/slabih sosedov za maksimalni izkoristek vrtnih površin.
 • Ogled in prikaz kompostnih kupov, kjer nastane letno več kot 6 m3 komposta.
 • NOVO: Ogled Gozdnega Vrta Obilja z 6 različnimi gojenimi gobami (šitake, bukov ostrigar, …) in gozdnimi užitnimi rastlinami (gozdne jagode, koprive, čemaž, bezeg …)
 • Malica s sezonskimi sestavinami iz Vrta Obilja po receptu Tjaše Štruc (vegansko/vegetarijansko).
 • Gradivo po končani delavnici in email podpora za morebitna vprašanja.

Si želiš okusne domače zelenjave, katera na sonaraven način in z ljubeznijo zraste pred tvojimi očmi?

Nisi edina in nisi edini. 🙂

S Tjašo vedno znova in znova prejmeva vprašanja, kako pripravljava tla in kako to, da nama glede na tempo današnjega življenja, uspe pridelat 95% vse zelenjave, ki jo pojeva.

Pa če sva čisto iskrena. Po 6. letih vrtnarjenja na ta način nama sedaj največ časa vzame nabiranje, čiščenje, shranjevanje, rezanje, priprava in kuhanje vseh pridelkov. Za nama je že dovolj prakse, da ne rabiva vsak dan “trajbat” motiko po vrtu in “švicat” na žgočem poletnem soncu.

Verjetno si tudi ti želiš lahkotno obvladovati vrt in v tem uživati. Noben “kmetijski pospeševalec” ali “strokovnjak” ti verjetno še ni povedal, da če se osredotočiš samo na 2 najpomembnejše stvari pri vzgoji hrane, si neverjetno poenostaviš vrtnarjenje.

 1. Pripraviti je treba univerzalno rodovitna tla, kjer vse kulturne rastline enako uspešno rastejo.
 2. Strogo je treba spoštovati lastnosti rastlin in jih sejati ob za njih primernem času.

Točno to bomo na dolgo in široko spoznali na Delavnici sonaravnega vrtnarjenja MVO. Kako ustvariti univerzalno rodovitna tla brez prekopavanja na vašem vrtu in sejati zelenjavo, da bo le ta na voljo 365 dni v letu.

Vrtnarske delavnice

Zanima me več

4-urna delavnica poteka že 4. leto zapored in udeležilo se jo je že preko 400 vrtnarjev. Eno popoldne, ki lahko korenito spremeni pogled na vrtnarjenje za vedno.

Za način vrtnarjenja po metodi MVO (Metoda Vrta Obilja ali Moj Vrt Obilja) ne potrebuješ posebnih orodij, le posnemati moraš naravo. Potrebuješ organski material za zastiranje tal, predvsem je tu pomemben kompost.

Ogledali si bomo tudi 5 različnih kompostnih kupov, kjer zelo ugodno pridelava izjemno kvaliteten kompost. Na kompostnem kupu, kjer svoje delajo opravljajo “kompostni” deževniki (Lumbricus Rubellus), nastane letno 2000 litrov najkvalitetnejšega vermikomposta. V trgovini je cena za 10 litrov vermikomposta 4,84 €, kar je za isto količino strošek 968 €! Sama pa to količino pridelava zgolj za 20 € (0,10 € za 10 litrov).

Predstavila bova svoje trike, kako lahko do komposta pridete v svojem okolju ali sami pridelate svoj kompost.

Vsi obiskovalci pa ste deležni še dodatnega bonusa

10% popust na vse izdelke v ponudbi Spletne trgovine Vrt Obilja na dan delavnice in tudi za naročila preko spleta ta popust velja še 7 dni po končani delavnici.

Sedaj si pa na vrsti ti!

Naredi spremembo in spoznaj lepote sonaravnega vrtnarjenja brez prekopavanja tal.

S pravilnimi tehnikami lahko postaneš mojster

Vrtnarska delavnica je namenjena začetnikom in izkušenim vrtnarjem, ki jih zanima enostavnejši in hitrejši načini pridelave lastne hrane.

Vrt Obilja je skoraj vedno polno zasajen, zato bo možnosti za praktičen prikaz posameznih načinov dela precej. Ogledali si bomo tudi veliko eksperimentov – med njimi različne zastirke, tehnike vzgoje, lončne zasaditve in grmovnice.

Največ besed se bo vrtelo okoli priprave vrta brez prekopavanja in zastirke. To je res čudovit način priprave tal, ki v prvi vrsti pozitivno vpliva na življenje v tleh. Vso to življenje v tleh se kaže v zdravih rastlinah in zdravih pridelkih. Naučili pa se boste tudi mnogo trikov in spoznali veliko aspektov gojenja zelenjave, kako priti do manj zalivanja, manj škodljivcev, manj pleveli. Še vedno pa se pojavijo škodljivci in spoznali boste naravne prijeme, da se jim uspešno zoperstavimo.

Med odmorom na delavnici bomo nekaj pridelkov tudi okusili, za kar bo poskrbela Tjaša. Na koncu bo tudi dovolj časa za vsa vprašanja. Delavnica pa bo potekala v vsakem vremenu.


Kako izgleda vrt brez prekopavanja pred začetkom jeseni – Vrt Obilja EP38

Zopet sva se sprehajala po vrtu in tokrat malo drugače predstaviva, kako je vrt pripravljen za jesenske dni. 🙂

Objavil/a Vrt Obilja dne Četrtek, 05. september 2019

7 mnenj za Vstopnica: Delavnica sonaravnega vrtnarjenja MVO

 1. Igor (preverjena stranka)

  Skozi predstavitev oz. seminar, sem spoznal veliko novih in koristnih informacij, katere bodo meni, kot začetniku še kako prav prišle. Prijaznost in sproščenost gostiteljev, pa cel dogodek naredi še toliko boljši, lepši. Hvala vama in želim vama še veliko takšnih in podobnih seminarjev, na katere z gotovostjo pridem tudi jaz

 2. Mojca (preverjena stranka)

  Pozdravljena Robert in Tjaša. Z delavnico smo ble s sestrama zelo zadovoljne. Sem vesela tudi jaz,da je vse to uspelo,saj sem jo že težko pričakovala. Vajino vrtnarjene je zelo zanimivo in me fascinira. Imata tudi na spletu nazorno opisano,ampak v živo je drugače ,še boljše. Še naprej vaju bom spremljala. Tudi vidva uživajta v vrtnarjenju še naprej in hvala še enkrat za vse. Upam,da se še kdaj vidimo ali srečamo. Lepo vaju pozdravljamo. Mojca,Jana in Nuša

 3. Nataša (preverjena stranka)

  Delavnica je bila odlična, poučna,zelo všečna. Prebiranje vajinih člankov in gledanje video vsebin te popolnoma pritegne, zato je bila seveda nuja to videti tudi v živo. Spet bom lahko premlevala in poskušala uresničiti nove stvari, katere vidva s takšnim zanosom predajata naprej.

 4. Metka (preverjena stranka)

  Tjaša in Robi, super sta! Svoje znanje in izkušnje nesebično delita med nas. Sta preprosta in dostopna, razložita vse na nazoren način in znata odgovorita na vsako našo dilemo, vprašanje. Hvala za čudovit potep po vajinem vrtu in prijetno popoldne. Še vaju bom “zasledovala” 😉 hehe, saj mi vrt po vajinih nasvetih super dela in že prvo leto pušča vidne rezultate. Hvala Vama in srečno še naprej!

 5. Mateja

  Delavnico sem dobila kot darilo. Eno najlepših in najkoristnejših daril ever!!! Čas je minil prehitro, informacij sem dobila dovolj, navdušenja za tako “nego” zemlje pa sem se dobesedno nalezla….Zdrave zelenjave pridelamo več kot kadarkoli prej, ker rastline delajo kot nore in ja, ker se držimo nasvetov glede priprave tal, naporno pletje odpade . Če boli križ zdaj, boli od premetavanja in nalaganja komposta v samokolnico

 6. Sabina

  Delavnica, ki je meni spremenila življenje investicija ne le v novo znanje, nešteto koristnih informacij, ampak naložba vase ena boljših delavnic v mojem življenju priporočam iz srca

 7. Maja

  Tale delavnica je ena tistih investicij, ki se noro splaca….odpre nova obzorja, pa se cela druzina zraven ima koristi toplo priporocam
  Aja, Robi in Tjaša sta nalezljivo zagnana, tako da delavnica cisto prehitro mine, ne glede na vreme

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko DPD in GLS dostavne službe. Strošek dostave za knjige in koledar znaša 2,90 €, za ostale izdelke iz spletne trgovine (vrtno orodje) pa 4,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z DPD in GLS: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na dpd.si  ali na gls-group.com.