Vsebina košarice
0,00 €
Za bokashi fermentacijo in pripravo komposta.

EM Bokashi posip 2 kg

(8 mnenj strank)
Na zalogi

EM Bokashi posip je suhi pripravek iz Efektivnih mikroorganizmov EM®. V posipu prisotni mikroorganizmi so posebej izbrani za optimalno fermentacijo v Bokashi Organko posodi in nasploh predelavo organske snovi v kompost (za kompostiranje). Na vrtovih tudi aktivira in regenerira tla za boljšo rast rastlin.

EM Bokashi posip nastane s pomočjo posebne (sekundarne) fermentacije pšeničnih otrobov in melase z osnovno kulturo EM. Bokashi je japonska beseda za “proces fermentiranja organskega materiala”.

Pakirano v vreči po 2 kg.

12,90 

KoličinaPopustCena
210%11,61 
3 +15%10,97 
Hitra dostava, 100% garancija zadovoljstva in možnost vračila. nacin placila

Opis

Kaj je EM bokashi oz. bokaši posip?

EM Bokashi posip uporaba

EM Bokashi posip je suhi pripravek Efektivnih mikroorganizmov EM®, primeren za bokashi kompostiranje, fermentacijo, produkcijo visoko kakovostnega komposta in za regeneracijo tal. V bokashi posipu so prisotni mikroorganizmi posebej izbrani za optimalno fermentacijo v Bokashi Organko posodi in nasploh predelavo organske snovi v kompost (za kompostiranje). Brez bokaši posipa ni fermentacije. Na vrtovih aktivira in regenerira tla za boljšo rast rastlin.

Gre za edini bokaši posip na slovenskem tržišču, ki je izdelan na osnovi EM® tehnologije Emro iz Japonske. S tem predstavlja na svetu edinstveno življenju koristno mikrobiološko združbo za uporabo pri fermentaciji, kompostiranju in širše. Brez teh specifičnih mikroorganizmov ni fermentacije in zbirani odpadki v bokashi Organko posodi zapadejo v gnitje.

Sestava bokashi posipa

Efektivni mikroorganizmi EM®, melasa, otrobi žitaric, voda.

Rok uporabe: 12 mesecev od datuma proizvodnje. Izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO) in je varen za uporabo, saj lahko pride v stik z kožo, dihali in usti.

Prednosti

 • Omogoča fermentacijo organskih odpadkov.
 • Pospešuje razvoj klasičnega komposta.
 • Ureja razmerje med ogljikom in dušikom.
 • Bogati in rahlja zemljo.
 • Pospešuje rast korenin.
 • Izboljša absorpcijo mineralov in hranil iz tal.

Uporaba bokashi posipa

Bokashi kompostiranje (fermentacija)

Bokashi kompostiranje je postopek, kjer začetno fazo razgradnje opravimo v posebnih Bokashi posodah za fermentacijo. Vsak vnos organskega materiala v posodo, pospremimo s posipom EM Bokashi in rahlo potlačimo. Ko dodani mikroorganizmi “prevladajo”, začne vsebina fermentirati. Po zaključeni fermentaciji (dva do tri tedne), lahko nastali material zakopljemo plitko v tla ali jih zastremo. Tako pride fermentirani material v stik z talnimi aerobnimi mikroorganizmi, s pomočjo katerih se na mestu skompostira do konca. Tak postopek je energatsko in hranilno najbolj učinkovit, hkrati pa v tla vnašamo še hormone, encime, vitamine, ki so nastali v procesu fermentacije. Če želimo povečati produkcijo domačega komposta, fermentirano vsebino izpraznemo na kompostni kup.

Kompostiranje v kompostniku

EM Bokashi nanašamo po slojih med organske odpadke na kompostniku. En kilogram posipa zadostuje za 100 kg organske mase. Kompostnega kupa ni potrebno mešati oziroma premetavati. Tak kompost je pripravljen za uporabo na vrtu po približno 3 mesecih (velja za mesece, ko je zunanja temperature višja od 10°C). Zaradi procesov, ki jih spodbuja EM Bokashi, je izguba hranilnih snovi v primerjavi s tradicionalnimi metodami (premetavenje komposta) zanemarljiva.

Gojenje zelenjave

EM Bokashi deluje kot aktivator bioloških procesov in se odlično dopolnjuje z uporabo izdelka EM Terra Active. 2 kg EM Bokashi posujemo na površino 20 m2 in plitko vdelamo v tla ali zastremo z zastirko.

Priprava substrata

EM Bokashi mešanico pustimo stati dva tedna v odprti vrečki ali streseno na kupu, da se dvigne pH. Nato jo zmešamo z vlažno zemljo 1 kg / 100 kg vrtnarske podlage. Tako smo dobili odličen substrat za rože in zelenjavne sadike.


EM® TEHNOLOGIJA

Naše okolje so mikroorganizmi, če to hočemo ali nočemo. Čas je, da se naš odnos do mikroorganizmov spremeni in začenmo z njimi sodelovati. Koristni mikroorganizmi nas ščitijo pred škodljivimi in nam pomagajo ohranjati naše okolje zdravo. Zahvaljujoč tehnologiji EM® je uporaba teh metod postala več kot enostavna in dostopna.

EM® je mikrobna združba, ki jo v osnovi sestavljajo različne bakterije iz vrst fototrofnih in mlečnokislinskih bakterij ter kvasovke. Noben EM® izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov ali kemikalij, ki se praviloma uporabljajo pri proizvodnji gnojil, herbicidov in pesticidov. Izdelki so 100% varni in neškodljivi.

8 mnenj za EM Bokashi posip 2 kg

 1. Sabina Čarman (preverjena stranka)

  Bokashi posip uporabljam že več let in je odličen za pripravo organskega materiala za direktno uporabo na gredi.

 2. Mateja (preverjena stranka)

  Super zadeva, odpadki s posipom ne smrdijo in se res hitro razgradijo. Ko jih take dodam kompostu, se tudi kompost hitreje razgradi. Edino kar me moti pri tem pakiranju je, da vrečka ni “na zip” in ko jo enkrat odpreš, moraš vedno iskat neke pripomočke, da jo ponovno neprodušno zapreš.

 3. Nina (preverjena stranka)

  Super!

 4. Davor (preverjena stranka)

  Super zadeva!

 5. Dejan (preverjena stranka)

  Bokashi posip uporabljamo v Organku pol leta in smo zelo zadovoljni. Veliko pakiranje, manj embalaže, pa še ceneje je 🙂

 6. Majda (preverjena stranka)

  Bokashi posip mi je odličen pri razgradnji …uporabljam ga že leta, odkar so izdelali bokashi pisode za razgradnjo hrane. Uporabljam tudi na kompostnem kupu za hitrejšo in zdravo razgradnjo snovi. Zdaj ne znam brez tega posipa

 7. Barbara (preverjena stranka)

  Super posip v velikem pakiranju. Mislim, da tudi najcenejši na tržišču. Zelo uporaben za bokaširanje v Organku. Priporočam nakup.

 8. Lučka (preverjena stranka)

  Super zadeva za kompostiranje. Enostavno za uporabo, količina zadostuje za precej Organkov :). Na vrtu ga do sedaj še nisem uporabila, mogoče letos v drugem delu sezone, ko komposta že zmanjkuje.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko GLS dostavne službe. Strošek dostave za knjige in koledar znaša 2,90 €, za ostale izdelke iz spletne trgovine (vrtno orodje) pa 4,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z GLS: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na gls-group.com.