Vsebina košarice
0,00 €
Glavni krivec za obilje pridelkov na tvojem vrtu

Vrtnarski koledar in priročnik 2024

(88 mnenj strank)
Ni na zalogi

Velik stenski koledar za konkretno pomoč pri vsakodnevnih opravilih na sonaravnem vrtu. Z več informacijami sedaj služi tudi kot priročnik. V vrtnarskem koledarju in priročniku najdete točne datume za setev sadik, direktno setev in presajanje na gredo za vsako zelenjavo posebej.  Vsebuje tudi letni diagram zelenjave in mnogo drugih koristnih podatkov. Vse informacije v koledarju so usklajene s podatki iz Setvenega koledarja Marie Thun in podpirajo sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal. Specifični napotki z datumi veljajo za nepokrite vrtove v celinski Sloveniji.

VRTNARSKI KOLEDAR ZA LETO 2025 BO NA VOLJO 1. OKTOBRA 2024! TO BO ŽE 7. ZAPOREDNA IZDAJA. NAPIŠI SPODAJ SVOJ EMAIL IN BODI OBVEŠČEN O IZZIDU.


17,90 

Ni na zalogi

Sporoči mi, ko bo na voljo

100% garancija zadovoljstva in možnost vračila. nacin placila

Opis

Kako je nastal Vrtnarski koledar in priročnik?

Že 6. leto zapored vrtnarjem s točnimi datumi pomagava do samooskrbnih vrtov. V lanskem letu je koledarju zaupalo kar 4.200 vrtnarjev in več kot hvaležna sva za to podporo ter zaupanje. Če si tudi ti vrtnar z ambicijami po čim več lastne zelenjave, potem bo koledar Vrta Obilja tvoj najboljši vrtni pomočnik. Tako boš točno vedel, kdaj kaj posejati in vrt septembra ne bo ostal prazen, ampak bo še vedno poln zelenjave.

Vrtnarski koledar in priročnik 2024 Avgust

Od samega začetka vrtnarjenja si beleživa kje in kdaj kaj raste. Če slučajno kaj ne ostane zabeleženo, vsakih 14 dni fotografirava vrt. S tem imava podatke in informacije iz katerih črpava znanje za načrtovanje novih vrtnarskih sezon. Organizacija je res več kot polovica dela, saj točno veš, kdaj posejati papriko za vzgojo sadik in kdaj jo presaditi na prosto. Ne “izumljajmo tople vode” vsako leto znova in znova. Vrtnarski koledar in priročnik nudi tudi informacije, kdaj pravočasno sejati semena za vzgojo lastnih sadik.

Točni datumi za 45 zelenjav

Vsaka zelenjava ima svoj idealni čas setve in presajanja na vrt in zate imamo točne datume (in ure) za 45 najbolj pogostih zelenjav. Rastline na našem zelenjavnem vrtu izvirajo iz različnih krajev celotnega sveta. Poglej spodaj, iz katerega kontinenta izvirajo nekatere zelenjave, ki ti mogoče trenutno ne uspevajo:

Jajčevci -> južna in vzhodna Azija
Česen -> centralna Azija
Čebula -> centralna in zahodna Azija
Paradižnik -> Južna Amerika (Andi)
Buče -> Severna Amerika
Fižol -> Srednja in južna Amerika
Lubenica -> južna Afrika

Torej naši predniki so na različnih koncih sveta (in podnebja) žlahtnili in vzgajali ogromno rastlin, ki jih dandanes vzgajamo na enem mestu – na našem vrtu. Nemogoče je, da bi vse te rastline lahko sejali isti dan in vzgajali na enak način. Vsaka rastlina potrebuje setev ob pravem času, da bo rasla v njej izvornih klimatskih pogojih. Da dosežemo maksimalni uspeh, so vsi točni datumi setev v Vrtnarskem koledarju in priročniku usklajeni tudi biodinamičnimi podatki iz setvenega koledarja Marie Thun.

Na vsako gredo v eni sezoni zasadiva 2 ali celo 3 zasaditve za najboljši izkoristek prostora. Torej na isti gredi od marca do maja raste špinača, od maja do avgusta visok fižol in od avgusta do novembra kitajsko zelje. Vrtnarska sezone je dolga 365 dni (včasih tudi 366), zato izkoristimo vrtove, da nas obdarujejo z obiljem pridelkov. Ta naš posebni setveni koledar vsebuje tudi vrtni načrt Vrta Obilja, kjer do potankosti prikaževa kje in kdaj na posamezni gredi bo v 2024 rastla zelenjava. Načrt ti bo v izredno pomoč pri snovanju lastnega vrta.


Sestavi svoj svetovni izbor zelenjav


Vse pregledno na enem mestu

Vrtnarski koledar in priročnik je z namenom velik, da smo nanj lahko spravili več informacij, koti jih nudi preprosti setveni koledar! Le tako je lahko tudi dovolj pregleden, ter nudi dovolj prostora za zapiske. Oglej si fotogalerijo detajlov, ki smo jih vključili v sam koledar.


Je to še en setveni koledar?

Več kot le setveni koledar. Vsebuje točne datume za setev sadik, direktno setev in presajanje na gredo, za vsako zelenjavo posebej.  Vrtnarski koledar ima tudi letni diagram zelenjave in mnogo drugih koristnih podatkov:

– Brez razmišljanja: Na koledarju so označeni točni datumi za setev sadik, neposredno setev in presajanje na gredo za vsako zelenjavo posebej.

– Biodinamični koledar: Vrtnarite ob pravem času po načelih narave, saj koledar vsebuje podatke iz Setveni koledar Marie Thun

– Letni diagram zelenjave: Celoletni pregled posameznih vrst zelenjave z označenimi dnevi za setev in presajanje. Prostora je dovolj tudi za vaše sorte.

– Dovolj prostora za zapiske: Zapišite si, kdaj ste sejali korenček, kateri dan je bila zadnja zmrzal in ob kateri uri imate zobozdravnika. Prostora je dovolj.

– Vrtni načrt Vrta Obilja: Kot pomoč pri načrtovanju vaših zasaditev za kar največji izkoristek prostora in časa. Vrtni načrt iz prakse.

Dobrodelno: Za vsak prodan koledar namenimo 1 € za sanacijo po poplavah.

– Letošnja posebna tema: Kilogramski paradižnik.

Odgovorno do okolja: Tiskano na 100-odstotno recikliran papir.

Plod prakse, ne le teorije: Vse informacije iz koledarja smo avtorji preizkusili v praksi. Specifični napotki z datumi veljajo za nepokrite vrtove v celinski Sloveniji.

– Izboljšan koledar vsako leto znova in znova: Prisluhnili smo vrtnarjem, ki so v preteklih 5. letih uporabljali vrtnarski koledar in ga seveda izboljšali.

– 4 načini obešanja koledarja: V celoti odprt koledar daje najboljši koledarski pregled, vendar ga lahko obesite, kakor najbolj ustreza vam.

– Avtorske fotografije in dizajn: 13 najlepših fotografij iz Vrta Obilja v vseh letnih časih ter moderno oblikovanje.

Tehnične karakteristike vrtnarskega koledarja in priročnika 2024:

 • Število strani: 14
 • Format: zaprt 315 x 315 mm, odprt: 315 x 925 mm
 • Vezava: bela kovinska špirala
 • Tiskano na 100% recikliran papir.

Kako prejmem Vrtnarski koledar in priročnik na svoj naslov?

Iz tiskarne smo vse koledarje prejeli brez plastične embalaže in nepotrebne folije. Tisk je kot že omenjeno na recikliran papir brez plastifikacije. Koledarje pakiramo po “zero waste” standardih. To pomeni, da je v celoti zapakiran v kartonasti žepek z minimalno uporabo plastike, zaprt s papirnatim lepilnim trakom! Tako zapakiran je varen na poti do končne destinacije, kjer se tudi najbolje počuti. To je na steni tvoje dnevne sobe ali mogoče vrtne lope, kjer bo zasijal v svojem polnem sijaju. 🙂


88 mnenj za Vrtnarski koledar in priročnik 2024

 1. Polona (preverjena stranka)

  Enostavno ne morem brez njega. Res vrhunsko zasnovan. Všeč mi je, da ima vsak dan še prostor za vpis. Jaz mu sledim čez celo leto in si zapišem tudi sama, ko kaj presejem, ko posadim na gredo sadike…skratka res top. Pa vse stare shranjujem in primerjam sezone.

 2. Damjana (preverjena stranka)

  Zelo lep, pregleden, sistematicen koledar, ki mi bo v pomoc pri nacrtovanju del na vrtu.

 3. Margaretka (preverjena stranka)

  Priznam, bila sem malo skeptična glede koledarja, ker-kaj pa lahko en koledar ponudi, kar drugi do sedaj še niso? Zmota je povsem moja, ker ta koledar res pritegne čiste začetnike, kot sem jaz, saj skoraj po šolsko ponudi podatke, kdaj se seje, sadi, celo okvirne ure so določene. Začetniki se res včasih sprašujemo vprašanja, ki so marsikomu neumna, ampak kot je že nekdo rekel… Če vprašaš, si neumen eno uro, če pa ne, pa celo življenje. Hvala za odličen vodnik po vrtnarjenju!! Morda le še malenkost, ki bi jo lahko uvrstili v kako rubriko-kako prepoznamo, da je plod res zrel, in kdaj lahko odslužene rastline vržemo iz zemlje. Drugače pa pohvale, zadovoljna z nakupom!!

 4. Nina (preverjena stranka)

  Odlično!! Pregledno, sistematično, praktično, sproti lahko načrtuješ delo vse leto, si zapisuješ v koledar, ki nudi polno nasvetov za vsak mesec.

 5. Slavica (preverjena stranka)

  Z vrtičkarstvom sem se začela ukvarjati šele lansko leto, koledar pa sem naročila prvič. V njem je veliko napotkov in namigov, kako najbolje izkoristiti obdelovano površino. Prepričana sem, da mi bo zelo koristil. Pa še zelo ličen je.

 6. Ocena koledarja (preverjena stranka)

  Zelo v redu, vsa pohvala vama.
  Lep pozdrav B.

 7. Marjetka (preverjena stranka)

  Pozdravljena!
  Kot vedno, je tudi letošnji koledar izjemen. Imam ga že tretjič. Super je, ker ne potrebujem misliti, kdaj je pravi čas za setev katrerkoli zelenjave, hkrati pa je poln vrtnarskih trikov in nasvetov.
  Vsekakor priporočam vsem.
  Lep vrtnarski pozdravček.

 8. Zdenka (preverjena stranka)

  Vse potrebno na enem mestu, to je vajin koledar. Čestitke in hvala, ker vajine izkušnje delita z nami. Obenem ne morem prehvaliti nihajne motike.
  Vse dobro in veliko uspeha še naprej!
  Zdenka

 9. Vrtnarski koledar (preverjena stranka)

  Pozdravljena, letos sem prvič kupila vaš vrtnarski koledar. Všeč mi je, da je tako oblikovan, da si lahko planiram, pogledam in tudi kaj zapišem… zaželela sem si poskusiti srečo z vajinim koledarjem, ker verjamem da si bom tako lažje organizirala čas za vse pridelke… resnično verjamem v vajin koledar, da bomo skupaj zmogli pridelati zelenjavo 365 dni… uživajta še naprej v vajinem poslanstvu… lp, Mehdina

 10. Darija (preverjena stranka)

  Super koledar, pregleden, barvit, sistematičen. Veliko koristnih informacij na eni strani, da mi ni treba stalno gledati v knjigo za vsako zelenjavo posebej. In še naučila se bom planirati svoj vrt, saj mi je všeč enostavnost in učinkovitost. Hvala!

 11. Jerneja (preverjena stranka)

  Do sedaj sem iskala primerne datume za delo na mojem mini vrtičku v različnih objavah. Koledar sem naročila zato, da bom vedno imela pri roki vse podatke za vrt. Tudi z nihajno motiko sem zeloooooo zadovoljna.

 12. janja (preverjena stranka)

  Koledar sem lansko leto dobila za darilo in seveda sem ga morala imeti tudi letos, saj je v veliko pomoč nam vrtičkarjem. Nihajna motika je odlična, ne morem verjeti, da je nisem kupila že prej. Priporočam ! Uživajte pri delu z zemljo.

 13. Polona (preverjena stranka)

  Vrtnarski koledar je meni nepogrešljiv pri vrtnarjenju. Ima svoje mesto v kuhinji in dnevno pogledam, kaj je v planu, vpisujem setve, saditve, presaditve…skratka vse. Po moje bo vsak, ki ga naroči prvič tako navdušen, kot jaz in mu bo postal stalnica. Vseeno pa nekaj pogrešam pri letošnjem….ni označeno, kdaj je jeseni čas za nakup novega koledarja.

 14. Melita (preverjena stranka)

  Hvala vama za ta koledar. Kupila sem tudi nekaj izvodov za moje sorodnike kot darilo. Za sebe pa naj povem, da ta koledar vidim prvič in ker sem novinka v vrtnarjenju, mislim, da mi bo v veliko pomoč. prelistala sem ga in vidim, da so v njem napisani napotki in nasveti, katere bom z veseljem uporabljala!. Hvala vama!

 15. Irena (preverjena stranka)

  Čestitam vama za tako iznajdbo, informacije, izum, napotke, ilustracijo, idejo in natančnost ter detajle…… Zavedam se, da za vsem tem kar se nahaja na vajinem koledarju stoji ogromno vajinega znanja, ki pa prihaja predvsem iz dolgoletne prakse.
  Naročila sem ga prvič. Zelo zadovoljna. Že visi na steni……
  Hvala

 16. Mojca P. (preverjena stranka)

  Kako enostavno in preprosto je delo z vajinim koledarjem.Vedno me je prehiteval čas za sajenje in presajanje; kdaj saditi ; kam saditi….90% tega psihičnega bremena je odpadlo. Hvala vama za vajino radodarno podajanje informacij, ki nam lajšajo delo na vrtu.lpm

 17. Nina Čuden (preverjena stranka)

  S koledarjem sem izredno zadovoljna, tako da vse pohvale. Naj raste!

 18. Petra (preverjena stranka)

  Koledar je vrhunski, pregleden, skratka top zadeva za vse ki ste že vrtnarji in za vse ki to še postajate. Vrt obilja spremljam že kar nekaj časa in sem res navdušena. Sedaj bom počasi teorijo spravila v prakso. Se že veselim.

 19. Janez Vrtačnik, upokojenec (preverjena stranka)

  Koledar mi je všeč. Uporabil ga bom za sledenje predlaganih vrtnih opravil in zabeležbo konkretnih del, kar do sedaj nisem bil vajen. Do sedaj ca 22 let sem vrtnaril klasično bolj po občutku in potrebah.
  Lep pozdrav!

 20. Maja (preverjena stranka)

  Vajin koledar je prava revolucija. Veliki kvadrati za vpis , vsak dan v letu obarvan v vrsti zelenjave, ki je na vrsti, dodatna tabela ‘vse na kupu’,…itd. Letošnja sezona je bila že tretja po vrsti, kjer imam končno vse osnovne zapiske na enem mestu, za 2023 ga že imam. Hvaaaala in prosim nadaljujta 🙂

 21. Barbara (preverjena stranka)

  Zelo, zelo pregleden ter uporaben koledar, letos naročila že drugič, enega še za znanko za božička.

 22. Nina (preverjena stranka)

  Koledar sva kupila letos prvič. S partnerjem sva to leto kupila starejšo hišo kateri pripada manjši vrt, ki pa ni bil v uporabi že vsaj 3 leta. Tako, da nama bo koledar prišel zelo prav pri ponovni obuditvi le tega. Še bolj pa zato
  ker sva v vrtnarjenju bolj kot ne začetnika.

 23. Irena Bušac (preverjena stranka)

  Vajin koledar je nekaj najbolj uporabnega kar lahko človek za denar kupi. Je odraz vajinega znanja, vajinega dela, vajine želje, da znanje delita z nami, vajinih naporov, da sta uspešna mlada človeka, ki razumeta kako ta svet narobe funkcionira in ga skušata na svoj nesebičen način malček popraviti. Hvala vama

 24. marjana (preverjena stranka)

  Vse čestitke. Letošnje leto je bilo vse vzgojeno in sajeno po koledarju. Pridelek super. Veliko uspeha še naprej. Koledar za leto 2023 je že na vidnem mestu v hiši.

 25. Slavica (preverjena stranka)

  Imam ga že 3.leto. “Vse na enem mestu” za nas vrtnarje, ki se ne ukvarjamo profesionalno z vzgojo zelenjave.

 26. Metka (preverjena stranka)

  Vrtnarski koledar sem prvič kupila za leto 2022 in sem se ga tako navadila, da bi ga pri delu na vrtu zelo pogrešala, tako da sem novega – 2023 – naročila takoj, ko je bil na voljo. In z veseljem pričakujem naslednjo vrtnarsko sezono … 🙂

 27. Renata (preverjena stranka)

  Vrtnarski koledar je odličen, pregleden,uporaben in lepega dizajna.

 28. Irena (preverjena stranka)

  Koledar uporabljam že tretje leto zapored. Zelo je pregleden, uporaben in vsako leto znova preseneti.

 29. Maja (preverjena stranka)

  Izgleda super, kako se bo obnesel v praksi, pa preizkusimo 🙂

 30. Jolanda (preverjena stranka)

  Vrtnarski koledar je odličen, pregleden,uporaben in lepega dizajna.

 31. Mihaela (preverjena stranka)

  Vajin koledar je odličen pripomoček, brez katerega si ne znam več predstavljati vrtnarjenja! Uporaben, pregleden, ličen!

 32. Deana (preverjena stranka)

  Ličen, pregleden, veliko koristnih informacij, uporaben. Top

 33. Lili (preverjena stranka)

  Kolendar je čudovit pripomoček, zelo uporaben, ima prostor za zapiske, pregleden. Zelo priporočam, tudi za darilo.

 34. Jožica Mujdrica (preverjena stranka)

  Super pripomoček, pregleden, razumljiv. Glede na hiter tempo življenja bi brez njega marsikaj manjkalo oz. bilo prepozno dano v zemljo na vrtu!

 35. IRENA K (preverjena stranka)

  Kalendar koristim već 3 godine za redom. Najbolji kalendar za planiranje obiteljskog vrta!

 36. Stanka (preverjena stranka)

  Mislim, da ima koledar vse kar vrtnar potrebuje za hitreje enostavneje in bolj uspešno delo. Všeč mi je, da ste odprti in inovativni, s tem pomagate veliko ljudem vseh generacij.

 37. Sabina Čarman (preverjena stranka)

  Koledar je odličen. Pregleden, grafično lepo zasnovan in z ogromno informacijami. Sama ga bom letos podarila tudi kot darilo.

 38. Mojca (preverjena stranka)

  Odličen koledar! Pregleden, ravno prav obsežen, s čudovito grafiko.

 39. Boris (preverjena stranka)

  Odlično, pregledno. Že drugo leto ga imam. Zavedam se, da z nakupom tudi pomagam ustvarjati nove video posnetke in članke …

 40. Polona (preverjena stranka)

  Odličen pripomoček vsakemu vrtnarju – pregleden, poln informacij, lahko sledljiv in zelo ličen. Pa tudi odlično darilo kakšnemu vrtnarju. In vsebuje tudi opomnik, kdaj lahko naročim že novega, za novo sezono.

 41. Meta (preverjena stranka)

  Brez njega ne delam na vrtu nič več. Čudovit koledar, ki je v veliko pomoč.

 42. Ana (preverjena stranka)

  Odličen, uporabljamo že drugo leto.

 43. Mateja (preverjena stranka)

  Koledar sem naročila prvič. Je zelo pregleden, veliko informacij in načrti gred … zelo zadovoljna.

 44. Tamara (preverjena stranka)

  Koledar je odličen, lepo pregleden in uporaben. Z nami že drugo leto. Le tako naprej 😉

 45. Andej

  No to pa je res pregledno in uporabna zadeva.
  Vse na enem mestu.
  Super.

 46. Nataša (preverjena stranka)

  Brez koledarja bi bila izgubljena. Uporaben, še posebej za začetnike vrtnarjenja kot sem tudi sama. Odličen.

 47. Alenka (preverjena stranka)

  Sedaj sem ga kupila drugič, tokrat imam namen izkoristiti čisto vse informacije v njem 🙂

 48. Kaja (preverjena stranka)

  Nad koledarjem sem naravnost navdušena! Vsako leto se mi zgodi, da se po začetni spomladanski vnemi nekje v začetku poletja izgubim med vsemi posevki in vrtnimi opravki ter sklenem, da se bo vrt od zdaj naprej znašel sam, kar seveda pomeni, da začnem v veliki večini gojiti plevel. Ta koledar pa je točno tisto, kar me bo (upam!) obdržalo na pravi poti 🙂

 49. Melita Gorenscek (preverjena stranka)

  Koledar bom letos prvič uporabila v praksi.Je zelo lepo pregleden in uporaben.

 50. Žiga

  Super je. Bogat z uporabnimi dodatnimi vsebinami.

 51. Francka Čebašek (preverjena stranka)

  Ta način vrtnarjenja me zelo navdušil, z uporabo koledarja in drugih nasvetov, bom probala ćim bolj slediti.

 52. Meta Dolenc (preverjena stranka)

  Spremljam vaju ze dobro leto in sta me noro navdušila nad vajim načinom vrtnarjenja. Pripravljam si svoj vrt zato mi vajine ideje in nasveti zelo prav pridejo. Kupila sem tudi vajin koledar, ki je vsak dan na mizi in ga zelo rada uporabljam. Hvala vama in se veselim kaj vse bosta pripravila v bodoče.

 53. Helena (preverjena stranka)

  Koledar mi je zelo všeč, uporaben, letošnje novosti so super nadgradnja lanskega koledarja. Me veseli, da tudi pri pošiljanju prijazni do narave.
  Srečno in uspešno še naprej.

 54. Dušanka Istenič (preverjena stranka)

  Pozdravljeni!super koledar, pregleden, kdaj, po datumih kaj sejati/saditi! Odlicno!toplo priporocam!

 55. Sara (preverjena stranka)

  Kupila prvič letos. Velikost okvičkov je ravno prava, tako da imam vse na enem mestu, načrt za vrt in okvirni planer za vse ostalo 🙂 Lepo se mi zdi tudi, da Robert in Tjaša gledata na ekologijo še malo dlje od svojega vrta, in je koledar in pakiranje ekološko. Za dodten plus poskrbi tema o vzgoji sadik in vrtni načrt. Zanj sem prejšnja leta porabila vsako sezono skoraj mesec dni brskanja po internetu in divjega risanja in brisanja po raznih zvezkih in papirjih 😀 Priporočam!

 56. Maja (preverjena stranka)

  Letos imam ze drugi vajin koledar in ga ne zamenjam. Odlicen dizajn, uporaben, predvsem pa sem navdusena da uporabljata recikliran papir

 57. Rok (preverjena stranka)

  Koledar je odličen!

 58. Katarina (preverjena stranka)

  Super koledar, fin format, lušten izgled in zelo uporaben!

 59. Vesna (preverjena stranka)

  Izredno uporaben in pregleden koledar. Letos začenjam prvič z vrtnarjenjem in vajin koledar bo moje vodilo 🙂

 60. Uroš (preverjena stranka)

  Koledar je super.

 61. Barbara (preverjena stranka)

  Odličen kolendar, letos sem veliko bolj pomirjena pri vrtnarjenju, saj imam tako dober “plonkec”. Priporočam nakup

 62. Krešimir (preverjena stranka)

  Odličan kalendar, puno znanja na jednom mjestu.

 63. Tea (preverjena stranka)

  Koledar me dela živčno…. ker ni še februar!
  Če ne je pa odličen

 64. Alenka (preverjena stranka)

  Super pomočnik pri vrtnarjenju! Pregledno in na enem mestu za vse rastline.

 65. Mateja (preverjena stranka)

  Koledar je odličen! Letos še bolj izpopolnjen, npr. s povezavami do idej, napotkov ipd. na spletni strani. Je perfekten pripomoček za (po štajersko) “trotlziher”- vrtnarjenje – se pravi, da se bo res vsak znašel vsaj z napotki. Še posebej mi je všeč, ker destiliram zelišča in imam zmeraj na dosegu očesa, kdaj je ugoden dan in čas za pobiranje rastlin za destilacijo. Pa seveda je super, da točno piše, kdaj naj sejem posamezno zelenjavo. Top!

 66. Irena (preverjena stranka)

  Zelo lep in uporaben priročnik.Letos bom drugo leto vrtnarila z njim ,znance in prijatelje sem navdušila zanj.
  V veliko pomoč,toplo priporočam.

 67. Nataša (preverjena stranka)

  Saj ni res pa je! Super koledar oziroma kar priročnik. Vse lepo razloženo…razumljivo! Priporočam!

 68. Jože (preverjena stranka)

  Neverjetno, koliko dragocenih podatkov se dobi na enem mestu, to je v Vrtnarskem koledarju Vrta Obilja. Nadomešča na kupe dostikrat nepreglednih zapiskov, beležk, brskanja po spletu in koledarja. Zelo pregledno! Izdelek izkušenih ljudi.
  Pa še slike te enostavno prisilijo, da zavihaš rokave.

 69. Neja (preverjena stranka)

  Kupila sem ga kot darilo za mamo in mislim, da bo super. Tako dodelanega koledarja še nisem videla! Zelo pohvalno. =)

 70. Nataša (preverjena stranka)

  Koledar sem prvič naročila in ga dobila en dva tri. Je zelo pregleden in enostaven. Mislim, da se mi je nakup obrestoval in bo naslednje leto moj vrt poln bujnih vrtnin. Kar tako naprej!

 71. serena (preverjena stranka)

  Vsi predhodni komentarji povedo vse, ni kaj dodati. Bravo!

 72. Lučka (preverjena stranka)

  Koledar sem kupila že tretje leto, lani in letos tudi za prijateljico. Sploh ne vem, kako sem lahko prej vrtnarila brez :). Je pregleden, vsi podatki so na enem mestu, dovolj prostora je za zapiske, opombe… Pa tudi spletna stran Vrt Obilja je super – veliko nasvetov in rešitev. Odkar je naš vrt oskrbovan po nasvetih Robija in Tjaše, komaj uspemo pojesti vse, kar pridelamo :). Pa še veliko manj dela je kot pri tašči…

 73. Nadja (preverjena stranka)

  Priporočam vsem, ki bi radi pridelali zdrave in kakovostne pridelke.

 74. Majda (preverjena stranka)

  Koledar je vrhunski – pregleden, enostaven, razumljiv! Bravo!

 75. Nataša (preverjena stranka)

  Super koledar, uporabila ga bom prvič in upam, da s pomočjo napotkov uspem vzgojiti lep vrt z obilo pridelki. Koledar je tudi lično izdelan na lepem papirju.
  Sta vzor in inspiracija, hvala vama.

 76. Blanka (preverjena stranka)

  Koledar bom uporabljala že tretjo sezono in vsako leto je boljši. Zelo posrečena letošnja novost so QR kode z linkom na temo, aktualno v posameznem mesecu. Bravo za uporaben in hkrati lep izdelek!

 77. Katarina Lenarčič (preverjena stranka)

  Včeraj dobila vrtnarski koledar, oba s fantom sva navdušena in komaj čakam, da ga bova lahko uporabila v praksi – sva že letos gledala, kaj bova sadila naslednje leto. 🙂 Koledar je pregleden, ima dovolj prostora za zapiske, kar mi še posebej ustreza. In lep je. Všeč mi je papir. Sedaj si želim samo še, da bo tudi pridelek tako fajn. 🙂

 78. Monika V. G.

  Dokler nisem kupila koledarja, sem vedno na različnih straneh iskala, kdaj je kaj najbolje sejati/saditi,… Potrata časa. Zdaj imam koledar na steni, kjer je zabeleženo vse na enem mestu, dovolj prostora še za moje zapiske, je pregleden, všeč mi je tudi barvitost koledarja. Primeren je praktično za vsakogar. Lani sem ga kupila prvič, zagotovo pa ne zadnjič. Zelo priporočam, ne bo vam žal. Uživajte v vrtnarjenju.

 79. Jelka (preverjena stranka)

  Pozdravljeni, koledar je super, ga imam prvič, sem že posejala korenje in kolerabico, čeprav imam velik problem z prostorom in kolobarje jem, vaš vrt ima 20 gred moj pa 4 in je res težko posaditi vse kar bi rada.. mogoče samo bolj močne barve tiska.

 80. Neli (preverjena stranka)

  Predstavitev na youtube me je prepričala za nakup letošnjega koledarja, ki je super pregledno zasnovan in zelo uporaben. Najbolj pa sem vas “vzljubila” v podcast oddajah, zato upam, da jih bo še več.

 81. Marko K. (preverjena stranka)

  Koledar je vrhunski! Pregleden, lep in vse na enem mestu. Zelo olajša delo z planiranjem in setvenim načrtom. Vsekakor priporočam vsem, ki bi si radi olajšali delo in imeli vse pod kontrolo, kdaj sejati, kdaj presajati ob najbolj pravem času. Še enkrat vse pohvale. Naj bo vrt obilja

 82. Manja Perbil

  Koledar je super, razmišlja namesto mene in mi tako prihrani ogromno časa, ki ga raje preživim v naravi. Enostavno pogledaš, kaj se posamezen mesec seje oziroma sadi, pripraviš material in akcija. Brez iskanja po internetu in knjigah, kdaj in zakaj je najbolj optimalno. Zaradi dobre organizacije in upoštevanja biodinamike pa je tudi veliko več pridelka. Zelo zadovoljna.

 83. Karmen

  Koledar je odličen, je pregleden,ravno prav velik, moje mnenje je, da boljši ne more bit. Toplo priporočam vsakemu, ki se ukvarja z vrtnarjenjem.

 84. Boris

  Koledar je zakon, se vidi, da izhaja iz bogatega vajinega znanja in praktičnosti… vedno se mi je dogajalo, da nekako nisem našel pravega časa za setvo, sedaj je temu konec 🙂
  Edino kar bi spremenil je določene pisave, da bi bile večje če je možno in tudi bolj črne, da se bolj vidi… sicer je vse dovolj veliko a če je bolj čitljivo je bolje (veliko ljudi ima očala in zato)

 85. Maja (preverjena stranka)

  Zgleda zelo pregleden. Hitro se da razbrati vse kljucne informacije 🙂

 86. Tadej (preverjena stranka)

  Koledar je vrhunski!! Zelo mi je všeč dizajn in vse informacije ki jih ponuja. Je v izjemno pomoč pri vsakoletnem vrtnarjenju in mislim da bi ga potreboval prav vsak vrtnar 😉 Je tudi lepo darilo!

 87. Martina (preverjena stranka)

  Kaj naj rečem, meni je vrtnarski koledar odličen!!! Sploh si ne predstavljam, da ga ne bi imela, pol rastlin bi verjetno zamudila ali pa pozabila posejat 😉 Ker smo imeli naporno leto, sploh spomladi, mi je koledar rešil vrt. Še zdaj težko verjamem, da sem ob vseh življenjskih izzivih, uspela letos vzgojiti še bolj bujno rastoč in večji vrt kot lani. Vsak vikend sem pogledala, kaj me čaka prihodnji teden, si pripravila semena in evo, vzgojila vse sadike sama. Brez koledarja res ne vem, kako bi šlo, ker mi je bil tudi odlična motivacija 😀 ❤️❤️❤️

 88. Miha Možina (preverjena stranka)

  Koledar je vrhunski! Ima vse kar vrtnar potrebuje. Veliko prostora za zapisovanje, označevanje… Je zelo lep, pregleden in brati ga bo znal vsak. Veliko manj je razmišljanja, saj ti koledar vse “pokaže”. Vse to in še več za ta denar je koledar tega res vreden. Zelo priporočam vsem vrtnarjem pa naj gre za začetnika, amaterja ali profesionalnega. Ko ga začneš uporabljati postane vse skupaj samo še lažje in zabavno. Pri meni je postal nepogrešljiv. Uživajte v vrtnarjenju.
  Miha

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Plačilo in dostava

Plačilo

Na izbiro imaš 4 različne plačilne metode:

 • plačilo po povzetju paketa (plačaš ob dostavi),
 • plačilo po predračunu (UPN nalog),
 • plačilo s kreditno kartico  (Mastercard, Visa, American Express),
 • plačilo preko Paypala.
Dostava

Tvoj paket bo pri tebi v roku 1 do 3 delovnih dni! Če naročilo oddaš do 10. ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudimo, da vsa naročila prejeta po 10. uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.

Dostava poteka preko GLS dostavne službe. Strošek dostave za knjige in koledar znaša 2,90 €, za ostale izdelke iz spletne trgovine (vrtno orodje) pa 4,90 €, razen pri izdelkih, kjer je označena brezplačna poštnina. Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna ne glede na to, kateri izdelki so naročeni.

Te zanima, kako pride paket do tebe?

Dostava z GLS: Pred dostavo boš prejel/a e-mail in SMS, kjer boš obveščen/a o predvidenem času dostave. Kurir te bo pred dostavo tudi poklical, še posebej, če imaš paket, kjer odkupnino plačaš ob povzetju. V obeh obvestilih boš prejel/a številko paketa, kateremu lahko tudi slediš na gls-group.com.

Morda vam bo prav tako všeč…