Vsebina košarice
0,00 €

Naše zero waste pakiranje in nov mejnik pri projektu Pet dreves

Naročilo in pakiranje vrtnarskega koledarja in priročnika - Vrt Obilja

Zero waste pakiranje

Pri pakiranju in odpošiljanju izdelkov iz naše spletne trgovine, se trudimo, da je le to narejeno s čim manj plastične embalaže. Izdelke zapakiramo v kartonsko škatlo, ki je zalepljena s papirnatim lepilnim trakom. Polnilo v škatlah, ki zavaruje izdelke med transportom, je iz zrezanega odpadnega kartona. To so velja za čisto vsak odposlan paket.

Vsi izdelki v spletni trgovini res (še) niso zero waste, zagotovo pa prejmete brez plastične embalaže nihajno motiko, vrtnarski koledar in priročnik ter knjigo Štihanje? Ne, hvala.

Pri letošnjem procesu nastanka vrtnarskega koledarja in priročnika, sva bila še posebej pozorna, da koledarji niso bili pakirani v plastično embalažo z namenom transporta iz tiskane v skladišče (ovijanje strech folije na paleti). Koledarji so zloženi v kartonske škatle, od koder jih prepakiramo in odpošljemo naprej.

V tem duhu, bova pri razvoju spletne trgovine skrbela še naprej in zmanjševala plastično embalažo tudi pri drugih izdelkih.

Nov mejnik v projektu Pet dreves

Na današnji dan, smo skupaj z vsemi vami, ki ste opravili nakup v spletni trgovini Vrt Obilja, dosegli zelo lep mejnik - uspeli smo posredno posaditi že več kot 50 000 dreves na najbolj deforestiranih območjih na Svetu. Natančneje, posadili smo 51260 dreves! Hvala.

Projekt se na tej točki nikakor ne zaključuje, teče naprej, več o njem si lahko prebereš tukaj.

Obvestila
Nazaj
Dostava paketa od 24. 12. do 4. 1. 2021
Naprej
Nakup nihajne motike, ki je izdelana v Sloveniji